

APMEN VIVAX WORKING GROUP ANNUAL MEETING 2022

Double Tree by Hilton, Bangkok, 12th – 14th December

MEETING AGENDA:

Day 1, Monday, 12 th December 2022 Annual Meeting				
Start	Duration	Proceeding Proceeding	Speaker/s	
time	Duration	rioccomig	Ореаксі/3	
9:00	10 min	Annual meeting opening formalities	Dr Karma,	
0.00		The state of the s	Amita/Sarthak, Dean	
			Mahidol/Prof Jetsumon	
9:10	15 min	Housekeeping	Dr Manash Shrestha	
9:25	10 min	Overview - Progress report on activities of VxWG,	Dr Caroline Lynch	
		results of prioritisation exercise and rationale for agenda		
NMP pri	orities	peline - what are the latest updates on research in t	his area according to	
	1: Diagnosti chair: TBD	cs		
9:35	5 min	Session info	_	
9:40	10 min	The rationale for higher sensitivity RDTs - why were	Reflections from	
		HS-RDTs a priority for NMPs?	programs (Dr Thang, D	
			Prayuth, Mr Leo	
0.50	45 .	LEL SEE SEE SEE	Makita)	
9:50	15 min	Higher sensitivity RDTs for vivax and implications	Dr Gonzalo Domingo	
10:05	15 min	Potential for sero-surveillance (related to	Dr Ivo Mueller	
10:20	15 min	identification of hypnozoites) Experiences and lessons learned using G6PD	Dr Solov and/or Dr	
10.20	13 111111	analysers: experiences from Laos and Vietnam esp.	Dr Soley and/or Dr Aungkana	
		regarding QC	Adrigitaria	
10:35	15 min	Q&A on diagnostics/sero-surveillance		
10:50	10 min	Break – Group Photo		
	2: Treatmen	<u>t</u>		
	chair: TBD	Consists info		
11:00	5 min	Session info	Dr Dah Cammana	
11:05	15 min	PQ efficacy & safety: meta-analysis results	Dr Rob Commons	
11:20	10 min	EFFORT study updates	Dr Kamala Thriemer/Dr Soley/Indonesia Pl	
11:30	15 min	Brazil study results – quantitative and qualitative	Dr Marcus Lacerda	
			(Virtual presentation)	
11:45	10 min	Thailand - ARCTIC study updates	Dr Prayuth	
11:55	10 min	Vivax vaccine	Dr Jetsumon	
12:05	15 min	Q&A on Treatments		
12:20	60 min	LUNCH break		
13:20	25 min	Extended break - manufacturer demos	SDB, Abbot, Rapigen, IVDS, Dr Aungkana, Wambo	



Session 3	Session 3: Access			
Session chair: TBD				
13:45	5 min	Session info		
13:50	15 min	MORU G6PD testing at community levels	Dr Bipin Adhikari	
14:05	15 min	MDA for vivax in Southern Thailand	Dr Wanlapa Robsoong	
14:20	10 min	Access: cross-border initiatives	Shree Acharya	
14:30	15 min	Q&A & groupwork on access options		
14:45	40 min	Groupwork: Access options for G6PD testing		
15:25	20 min	Group presentations on potential access options		
	⊥ I: Evidence, chair: TBD	policy & decision making	<u> </u>	
15:45	5 min	Session info		
15:50	15 min	Update on latest registrations, WHO prequal, and recommendation timelines	WHO GMP	
16:05	10 min	Options Assessment Toolkit - A primer	Dr Lyndes Wini	
16:15	10 min	Readiness planning in Pakistan - an example of preparations for policy change	Dr Mukhtar/Dr Zeeshan	
16:25	15 min	Technical support: Training and supervision benchmarking & resources	CHAI CC's & SC Myanmar	
16:40	10 min	Q&A		
16:50	25 min	Neighbour session - what are the challenges & ways to address those when faced when undertaking refresher trainings and routine supervision?	Online tool to anonymously 'shout out' challenges to implementing refresher training?	
17:15	5 min	Close of Day 1		

Day 2, Tuesday, 13 th December 2022 Annual Meeting			
Start time	Duration	Proceeding	Speaker/s
9:00	5 min	Open and summary of Day 1	
	5: Pharmaco		
Session	chair: Dr Lei	k Dysoley	
9:05	5 min	Session info	
9:10	10 min	Adverse Event reporting: Overview of what to expect from PV systems	Dr Kaye Anderson - TGA
9:20	40 min	Groupwork : Pharmacovigilance - What is being done, what remains, how to address gaps?	
10:00	15 min	Groupwork presentations	
10:15	15 min	BREAK	
Session	6: Adherenc	e & maintaining HW knowledge	
Session	chair: Dr Ay	odhia	
10:30	10 min	Session info	
10:40	10 min	Adherence: SHEPPI results, Indonesia - focus on PQ treatment & patient adherence	Dr Leony
10:50	10 min	Maintaining HW knowledge when caseloads are low: Myanmar/Burnet integration	Dr Win Han Oo
11:00	15 min	Q&A	
11:15	5 min	Energiser	



Session 7: Access to supply chain data Session chair: TBD			
11:20	5 min	Session info	
11:25	10 min	Supply chain issues - why did stock data come up as such a high priority across so many countries?	
11:35	35 min	Groupwork: SC what is the issue (procurement, distribution, expiry, real-time data, coordination with CMS?)	
12:10	10 min	Presentation on groupwork	
12:25	5 min	CLOSE OF MEETING FOR ALL non-NMP participants	
12:30	60 min	LUNCH	

Day 2, Tuesday, 13 th December 2022 OAT Piloting Meeting					
	Chairs: Dr Lyndes Wini and Dr Ngo Duc Thang Facilitator: Josselyn Neukom				
Start time	Duration		Speaker/s		
13:30	5 min	Session info			
13:35	15 min	Overview of the Options Assessment Toolkit and its development	Dr. Ngo Duc Thang/ Dr Karma		
13:50	10 min	Elements of OAT	Josselyn Neukom		
14:00	15 min	OAT Baseline Assessment Template - Introduction	Dr Sanjaya Acharya		
14:15	40 min	Groupwork : NMPs fill the Baseline Assessment Template			
14:55	15 min	Group Presentations			
15:10	15 min	Country scenarios - Introduction	Dr Sanjaya Acharya		
15:25	15 min	BREAK			
15:40	10 min	Recap of OAT elements and scenarios	Dr Manash Shrestha		
15:50	40 min	Groupwork : NMPs read the scenarios, identify their appropriate scenario, stick their flag on the scenario poster hanged in the meeting hall			
16:30	10 min	Facilitated Reveal of scenarios based on baseline assessment			
16:40	20 min	Open session / facilitated feedback on scenarios - differences on scenarios			
17:00	5 min	Close of Day 2			

Day 3, Wednesday, 14 th December 2022 OAT Piloting Meeting Chairs: Dr Lyndes Wini and Dr Ngo Duc Thang Facilitator: Josselyn Neukom				
Start time	Duration	Proceeding	Speaker/s	
9:00	10 min	Opening - recap & overview of Day 3		
9:10	10 min	Scenario-based test and treat options recommended by experts	Dr Sanjaya Acharya	
9:20	15 min	Informal Q&A on test and treat options		
9:35	45 min	Plenary - group discussion: policy implications		



_			
10:20	10 min	Elimination timeline and Test and treat policy	
10:30	15 min	BREAK	
10:45	20 min	Overview of Approaches tool	Dr Caroline Lynch
11:05	15 min	Q&A on approaches	
11:20	45 min	Groupwork : Country programs set out approaches for test & treat options	
12:05	10 min	Plenary check in on approaches groupwork	
12:15	60 min	LUNCH	
13:15	20 min	Revision of choice for test and treat relative to	
		approaches	
13:35	20 min	Evidence decks	
13:55	15 min	Plans and next steps to use the OAT	
14:10	60 min	Groupwork: Countries make plans and next steps to use the OAT	
15:10	15 min	BREAK	
15:25	40 min	Country presentations on test & treat choice, approaches and next steps	
16:05	20 min	Endorsement of validation & agreement on	
10.05	00	publications	-
16:25	20 min	Wiggle – Group Photo	
16:45	15 min	Country closes - feedback on OAT	
17:00	5 min	Close out & thanks	